همه چیز درباره روغن کنجد عمده
کنجد از قدیمی ترین گیاهان زارعی روغنی در دنیا است که برگ های بیضی شکل و باریک دارد . این گیاه گلدار ، گل هایی به رنگ های سفید و قرمز دارد . محتوی درون این گل – دانه کنجد است که پرمصرف ترین بخش گیاه کنجد محسوب می شود .
سزاموم، تیل، سیمسیم، بنیسید و جینجلی شاید برایتان جالب باشد که بدانید همه ی اینها از نام های کنجد هستند علت تنوع اسم ها می تواند به قدمت استفاده از این دانه برگردد چراکه این دانه از قدیمی ترین دانه هایی است که بشر آن را کشف کرد و شروع به استفاده از آن کرده به طوری که قدمت استفاده از آن به 5000 سال می رسد . تانزانیا، میانمار، هند، سودان، چین و نیجریه بزرگ ترین تولید کنندگان کنجد و روغن کنجد در جهان هستند اما در ایران نیز در استان های خوزستان، خراسان، فارس و کرمان صورت می گیرد .
این روغن کنجد پرسود علاوه بر مصرف در غذا خواص درمانی چشمگیری از جمله از پیشگیری از سفیدی زود هنگام مو ، کاهش فشار خون ، بهبود بخشی به روند درمان افسردگی و استرس ، کمک به بهداشت دهان و دندان ، سم زدایی پوست ، پیشگیری از ابتلا به دیابت ، درمان طبیعی کم خونی ، کمک به سلامت چشم ها ، از بین بردن چین و چروک های صورت ، از بین بردن آکنه های پوستی و افزایش رشد مو دارد .
از این گیاه ارزشمند پرخاصیت، روغن کنجد عمده می گیرند. در صورتی که روغن هایی که از این دانه های این گیاه گرفته شود با روش غیر اصولی باشد نه تنها این روغن پرخاصیت ارزش درمانی ندارد بلکه مصرف آن برای افراد سالم نیز بسیار مضر می باشد.
مطالعه بیشتر
درباره خواص روغن کنجد برای پوست چه می دانید؟
روغن کنجد فله چگونه تهیه می شود؟
در طی 50 سال اخیر در صنعت برای تهیه عمده روغن کنجد و در واقع روغن گیری دانه کنجد از پرس گرم استفاده می شد ولی طی تحقیقات انجام شده و پیشرفت علم ، بشر متوجه آثار مخرب این روش بر سلامت انسان شد از این رو به سمت پرس سرد روی آورد گرایش به پرس سرد در طی 10 ساله اخیر چشم گیر بوده است و تا کنون در روغن كنجد عمده به روش پرس سرد آثار مخربی بر سلامت انسان در این روش مشاهده نشده است .
مطالغه بیشتر
روغن کنجد عمده
روغن کنجد همانند روغن ذرت و کره یک چربی است.و از جمله روغن های گیاهی است که بدون عملیات اضافی قابل مصرف می باشد. روغن کنجد از دیر باز به علت استفاده در پخت و پز، و مصارف درمانی تولید میشده است.
در بازار کنجد سفید، مشکی ، خاکستری و قهوه ای وجود دارد. روغن کنجد از این سه کنجد روغن گرفته می شود .
روغن کنجد در بین روغن ها به ملکه روغن ها معروف است. و از جمله دانه های پر روغن است که خواص زیادی برای سلامت ما دارد. گفتنی است این روغن بنا به ساختار خود در تهیه غذا و سالاد بسیار پرکاربرد بوده و در واقع می توان گفت از بهترین روغن ها برای پخت و پز و سالاد می باشد.