بواسیر یا هموروئید در اثر تورم سیاهرگ ها یا عروق کانال مقعد ایجاد میشود. در اثر این بیماری زائده گوشتی ایجاد شده که از مقعد خارج می شود. در مواردی که بواسیر از نوع خارجی است زائده بر روی دریچه مقعدی ایجاد می شود.
علائم بواسیر
علائم بیماری بسته به نوع آن (داخلی یا خارجی) و نیز شدت بیماری تعیین می شود.
علائم و نشانه های شایع این بیماری عبارتند از:
درد شدید مقعد هنگام دفع مدفوع تشدید می شود.خونریزی یا مشاهده خون در مدفوعخارش و سوزش مقعدلمس زائده بیرون زده از مقعد یا ناحیه متورم در اطراف دریچه مقعد نیاز مکرر به دفع مدفوع (در هموروئید نوع داخلی) بعد درمان بواسیر به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
این سوال هم یکی دیگر از مهم ترین دغدغه های بیماران است. بیماری بواسیر از عارضه های پرعلامت است که تشخیص آن کار مشکلی نیست. معمولاً یک پزشک عمومی یا داخلی نیز می تواند این بیماری را به راحتی تشخیص دهد.
اما جهت درمان این عارضه باید از دکتر بواسیر و متخصص کمک گرفته شود، مقعد ناحیه ای بسیار حساس است و انجام جراحی بر روی آن ممکن است با خطراتی همراه شود. بنابراین توصیه می کنیم، حتما از یک متخصص، مجرب و ماهر برای درمان کمک بگیرید. بهترین پزشک متخصصی که تسلط کافی بر جراحی را داشته باشد، متخصص جراح عمومی است.
بنابراین برای درمان بواسیر خود باید یه یک دکتر جراح عمومی که در تشخیص، درمان و جراحی این بیماری بالاترین تجربه و تخصص را دارد، مراجعه نمایید.
البته می توانید به جهت صرفه جویی در زمان و هزینه از ابتدا با پزشک متخصص جراح مشورت نمایید.
عوارض
عوارض بواسیر در واقع در اثر درمان نکردن آن ایجاد می شود. اگر به موقع برای درمان بیماری مراجعه کنید ، می توانید آن را قطعی و سریع درمان کنیم اما اگر در درمان تعلل نکنید عوارض این بیماری ظاهر می شوند.
مهمترین این عوارض شامل موارد زیر می شود:
ابتلا به کم خونی یا آنمی در اثر خونریزی مکررعفونت مقعد به علت عدم توانایی در رعایت بهداشتدرد شدید مقعدی پیشگیری
جهت پیشگیری از این بیماری و عود مجدد آن بعد از درمان نکات زیر را رعایت کنید.
برای پیشگیری و درمان یبوست حداقل ۳۰ گرم فیبر در طول روز مصرف کنید. فیبر کربوهیدراتی است که در بدن انسان تجزیه نمی شود و در انواع میوه ها و سبزیجات غلات یافت می شود.حداقل در طول روز ۸ لیوان آب بنوشید. نوشیدن آب و مایعات کافی می توانند با نرم کردن مدفوع به درمان یبوست کمک کنند.پرهیز از دور زدن در توالتپرهیز از طولانی نشستنرعایت بهداشت مقعد و سپس خشک کردن مقعد با دستمال نرمپرهیز از سیگار و دخانیات و مواد مخدرانجام ورزش های سبک مثل پیاده روی و تحرک کافی و در مقابل پرهیز از ورزش های سنگین مثل وزنه برداری. روش های تشخیص
جهت تشخیص این بیماری روشهای مختلفی وجود دارد. اما خط اول درمان و معاینه جسمی مقعد شروع میشود. به این ترتیب که وقتی به پزشک مراجعه می کنید با استفاده از انگشت ناحیه مقعد را معاینه می کند تا زائده غیر معمول که همان بواسیر است را تشخیص دهد. در برخی موارد جهت تشخیص دیگر علائم ممکن است انجام کولونوسکوپی و یا سیگموئیدوسکوپی نیز تجویز شود.
لیزر بواسیر
در واقع لیزر را میتوان به عنوان بهترین و قطعی ترین روش تایید شده تا به حال برای درمان این بیماری معرفی کرد.
برای انجام لیزر کافیست یک جلسه به کلینیک های لیزر در سطح شهر خود مراجعه کنید تا در کمتر از نیم ساعت زائده بواسیری با کمترین میزان درد و خونریزی از مقعد خارج شود.
در انجام لیزر با استفاده از اشعه زائده سوزانده شده و از مقعد خارج میشود بعد از انجام این درمان نیازی به استراحت در منزل نیست نمی توانید به راحتی زندگی روزمره را از ترکیبی از مزایای درمان با این روش می توانید به این موارد اشاره کنیم.
منبع : بواسیر چیست؟ برای درمان بواسیر به چه پزشکی مراجعه کنیم؟