جدیدترین متد درمان فیستول استفاده از لیزر درمانی است. این روش که جراحی لیزری نیز معروف است، تحت بی حسی و سرپایی انجام میشود. یعنی برای انجام آن کافی است یک روز به یکی از کلینیک های درمان لیزری فیستول مراجعه کنید، تا در یک جلسه و در کمتر از نیم ساعت این بیماری را از بین ببرید.
یکی از شایع ترین بیماری های ناحیه مقعدی که عامل عفونی دارد، فیستول مقعدی است. این عارضه در اثر بی توجهی به درمان آبسه ایجاد می شود. و باید به سرعت درمان شود. این بیماری می توانید باعث درد، خارش و سوزش، خونریزی و بوی بد مقعد همچنین ترشحات عفونی شود. در ادامه به بررسی کامل فیستول، علتها و علائم روش های درمان آن می پردازیم:
فیستول مقعدی چیست؟
فیستول به هر مسیر یا تونل غیر طبیعی گفته میشود که دو ارگان از بدن را به هم متصل کند. در رابطه با فیستول مقعد این مسیر غیر طبیعی از یک طرف به پوست اطراف مقعد و از طرف دیگر به داخل روده متصل میشود. این مسیر غیر طبیعی باعث میشود، آلودگی های داخل روده تا سطح پوست برسد.
همان طور که ذکر شد، عامل این بیماری عفونت است، وقتی یکی از غدد داخل روده مسدود شوند، عفونت تجمع کرده و آبسه ایجاد می شود. وقتی بیمار برای درمان آبسه اقدام موثری انجام ندهد، عفونت به تدریج پیشروی کرده و مسیری را ایجاد میکند که فیستول مقعد نامیده می شود.
انواع فیستول مقعد
با توجه به اینکه مسیر فیستول از کجا عبور کرده است، این بیماری به انواع زیر تقسیم میشود:
اکسترا اسفنکتریک
سوپر اسفنکتریک
ترانس اسفنکتریک
اینتر اسفنکتریک
زیر مخاطی
علائم و نشانه های فیستول
علائم فیستول بستگی به میزان عفونت، مسیر و تعداد فیستول ها دارد، با این حال یکسری از علائم در بین بیماران مشترک است که از جمله آنها میتوانیم به این موارد اشاره کنیم:
درد شدید
عفونت و ترشحات عفونی
آبسه (تجمع عفونت در زیر پوست است که از علت و علائم این بیماری به شمار می رود.)
مشاهده زخمی عمیق روی پوست
تب (در جایی که عفونت در بدن گسترش یافته باشد.)
درمان فیستول مقعدی
درمان این بیماری فقط از راه جراحی و برداشتن مسیر فیستول امکان پذیر است. زیرا هیچ دارویی برای ترمیم این بیماری وجود ندارد.
البته در برخی موارد پزشکان مصرف آنتی بیوتیک قبل از اقدام به جراحی را توصیه می کنند زیرا افرادی که قبل از جراحی عفونت فیستول را درمان کرده باشند، نتیجه بهتر و سریعتر از جراحی می گیرند. بنابراین باید با دستور پزشک قبل از جراحی یک دوره آنتی بیوتیک مصرف کنید. اما برای جراحی این بیماری دو روش مختلف وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
ادامه مطلب