خارش مقعد یک مشکل رایج است که اغلب مردم آن را تجربه می کنند، خارش در عین آزار دهنده بودن بسیار هم خجالت آور است. این مشکل هم در زنان و هم در مردان ایجاد شده و در کودکان نیز شایع است. خارش میتواند ناحیه را تحریک و حتی وضعیت موجود را بیشتر از پیش تشدید نماید. شدت خارش با تعریق در فصول گرما و شرایط آب و هوایی گرمسیر، پوشیدن شلوار تنگ و لباس زیر نایلونی، فشار و نشستن زیاد افزایش مییابد.
انواع خارش مقعدی
این عارضه دو نوع اولیه و ثانویه دارد که در نوع اولیه علت ناشناخته و در نوع ثانویه، علت قابل شناسایی و درمان است. خشک نگه داشتن ناحیهی مقعد از تعریق و پس از دفع مدفوع کمی دشوار است. احساس خارش در این ناحیه باعث میشود فرد تمایل به خاراندن ناحیهی مقعد نشان دهد و با این کار پوست را تحریک و ملتهبتر کند و قسمت وسیعتری از پوست را دچار خارش کند تا وارد یک چرخهی معیوب شود.
هر چند که خارش ناحیه مقعدی ناخوشایند است اما به ندرت ممکن است خبر از یک بیماری جدی دهد. خارش در صورت همراه بودن با علائم دیگر میتواند نشاندهندهی یک بیماری باشد. خارش در هر زمانی از زندگی و در هر سنی رخ میدهد، اما به نظر میرسد بین ۳۰ تا ۵۰ سالگی و نیز کودکان زیر ۱۰ سال بیشتر و با شیوع پنج درصدی در جامعه اتفاق میافتد. همچنین این مشکل در مردان چهار برابر نسبت به زنان بیشتر است.
علائم دیگر همراه با خارش مقعدی شامل:
خون در مدفوع
خونریزی از مقعد
خارش آلت تناسلی
قرمزی و التهاب پوست اطراف مقعد
برای درمان خارش مقعدی به چه پزشکی مراجعه کنیم ؟
اگر خارش مقعد با رعایت نکات درمان خانگی و رعایت بهداشت در طی ۲ هفته تسکین نیافت، و یا وضعیت شدیدتر شد، باید فوراً با پزشک مشورت کنید.
برای تشخیص علت این مورد و مشاوره میتوانید با پزشک عمومی مشورت کنید و پس از تعیین علت به متخصص مربوطه مراجعه کنید. اما میتوانید جهت صرفه جویی در زمان و هزینه ها از ابتدا جهت تشخیص علت اصلی با متخصص جراح هم مشورت کنید.
در صورتی که همراه با خارش علائمی دیگه مثل سوزش مقعد، خونریزی و یا درد دارید، باید فورا با پزشک مشورت کنید.
برای مطالعه
علت های خارش مقعد بر روی لینک کلیک کنید.