آموزش نوروفیدبک اصطلاح دیگری برای نوروفیدبک است. این فرآیند یادگیری است که طی یک سری جلسات نوروفیدبک اتفاق می افتد. نوروفیدبک یک رویداد واحد نیست زیرا فرآیند تغییر در مغز در طول زمان و با تکرار اتفاق می افتد.
چه چیزی را می توان آموزش داد؟ مغز بیشتر تصمیمات خود را در مورد نیازهای داخلی بدن و نیازهای محیطی بیرونی به صورت ناخودآگاه و خودکار می گیرد. بسیاری از این تصمیمات عادی هستند. برخی سازنده هستند و برخی نه. یک نمونه از یک عادت غیرسازنده زمانی است که شخصی با عصبانیت فریاد می زند و سپس می گوید: «من نمی خواستم این کار را انجام دهم. من فقط متوجه شدم که دارم فریاد می زنم.»
این واکنش پذیری تصمیمی است که توسط مغز در سطح ناخودآگاه گرفته می شود. این یک واکنش خودکار است که اغلب مناسب ترین یا مؤثرترین واکنش به وضعیت فعلی نیست.
از طریق آموزش نوروفیدبک، فرد یاد میگیرد نحوه واکنش خودکار خود را شناسایی و تغییر دهد. با هر چیزی که عادت است، تکرار رفتار جدید در یک دوره زمانی برای ایجاد یک الگوی جدید ضروری است.
نوروفیدبک چگونه کار می کند؟
از زمان پیدایش آن در دهه 1970، ماشینهای نوروفیدبک با اندازهگیری فعالیت بلادرنگ مغز، اغلب فعالیت الکتریکی یا ولتاژ، که بر حسب هرتز اندازهگیری میشود، کار میکنند. اخیراً، نوروفیدبک MRI که تغییرات سطح اکسیژن خون را برای ثبت فعالیت عصبی اندازه گیری می کند، توسعه یافته است.

نوروفیدبک EEG حسگرها را روی پوست سر قرار میدهد و با استفاده از خمیر رسانا، فعالیت امواج مغز جمعآوری شده و به تقویتکنندهای فرستاده میشود که ولتاژ را به اعداد تبدیل میکند. آن اعداد سپس به یک دستگاه کامپیوتری فرستاده می شوند. کامپیوتر با نرم افزاری نصب می شود که دارای فرمول های ریاضی برای گرفتن اعداد فعالیت مغز و تبدیل آنها به فرکانس های امواج مغزی مانند آلفا، بتا، تتا و غیره است. آنها محدوده فعالیت الکتریکی مرتبط با حالت های مختلف هستند. به عنوان مثال، فرکانسهای تتا در هنگام خواب فعال هستند و امواج مغزی آلفا در هنگام انجام وظایف ذهنی رخ میدهند.
نرم افزارهای مختلف نوروفیدبک از فرمول های ریاضی اختصاصی برای محاسبه تغییر معنی دار در مغز استفاده می کنند. تکانه های الکتریکی در امتداد نورون های مغز با سرعت های مختلف حرکت می کنند اما می توانند به 270 مایل در ثانیه برسند. با این سرعت، نرم افزار سپس از نشانه های شنیداری و/یا بصری استفاده می کند تا فرد را از تغییر در مغز آگاه کند.