ارتباط بواسیر با سرطان مقعد چیست؟
::: در حال بارگیری لطفا صبر کنید :::
ارتباط بواسیر با سرطان مقعد چیست؟
www.rozex.rozblog.com
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم

صفحه اصلی چشم و بینایی -90- ارتباط بواسیر با سرطان مقعد چیست؟

تعداد بازدید : 117
نویسنده پیام
nyushagholami آفلاین


ارسال‌ها : 427
عضويت : 14 /5 /1399
محل زندگي : tehran
سن : 22
ارتباط بواسیر با سرطان مقعد چیست؟

آیا بیماری بواسیر یا هموروئید با سرطان کولورکتال یا مقعد مرتبط هستند؟ آنها علائم محدودی دارند که ممکن است با هم تداخل داشته باشند، مانند خونریزی مقعدی، احساس توده در مقعد و… اما علت آنها کاملاً متفاوت است. بیماری بواسیر و سرطان مقعد دلیلی بر ایجاد یکدیگر نمی شوند و داشتن یکی از آنها خطر ابتلا به دیگری را افزایش نمی دهد.

ارتباط بواسیر با سرطان مقعد چیست؟

در این مقاله به تفاوت‌های سرطان مقعد و هموروئید، از جمله علل، علائم و درمان آن می‌پردازیم.

علائم بواسیر در مقابل سرطان مقعد

بواسیر که به آن هموروئید نیز می گویند، سیاهرگ های متورم در قسمت پایین رکتوم و مقعد هستند. تقریباً 75 درصد از همه بزرگسالان در طول زندگی خود هموروئید را تجربه می کنند که باعث شده این عارضه به یک وضعیت پزشکی بسیار رایج تبدیل شود.

برای تشخیص دقیق هر دو بیماری به موارد زیر توجه کنید:

علائم اولیه بواسیر حرکات دردناک یا ناراحت کننده روده، خارش شدید و خون در مدفوع یا اطراف مقعد است. در مورد پرولاپس هموروئید داخلی، ممکن است بتوانید بیرون زدگی نرم از مقعد را نیز احساس کنید.

سرطان مقعد سرطانی است که در داخل یا اطراف مقعد یا روده بزرگ اتفاق می افتد. سرطان مقعد به طور قابل توجهی با هموروئید متفاوت است، اگرچه علائم آنها تا حدودی شبیه به یکدیگر هستند.

خونریزی شایع ترین علامتی است که بین سرطان مقعد و بواسیر مشترک است. سایر علائم مشترک شامل خون مخلوط با مدفوع، اجابت مزاج دردناک و ناراحت کننده یا تنسموس است. همچنین بیمار احساس نیاز به اجابت مزاج دارد در زمانی که واقعا اینطور نیست.

سرطان مقعد همچنین ممکن است علائمی مانند کاهش وزن بی دلیل، انسداد روده، کم خونی (از دست دادن خون) و خستگی قابل توجه را ایجاد کند. این علائم در موارد هموروئید رایج نیستند، بنابراین اگر برخی یا همه آنها را دارید، باید با پزشک خود صحبت کنید.

عکس بواسیر یا هموروئید

علل هموروئید ( بواسیر ) چیست؟

چندین علت ممکن برای بواسیر وجود دارد، از جمله اسهال مزمن یا یبوست، رژیم غذایی کم فیبر، چاقی، زور زدن بیش از حد در طول اجابت مزاج، یا نشستن برای مدت طولانی.

در حالی که هموروئید نسبتاً شایع است، طیف وسیعی از علل احتمالی می تواند تعیین علت اصلی را در یک مورد خاص سخت کند.

علل سرطان مقعد

سرطان به یکی از تعداد زیادی بیماری اطلاق می‌شود که در آن سلول‌های غیرطبیعی رشد کرده و به شیوه‌ای کنترل نشده تقسیم می‌شوند. این سلول ها می توانند به بافت های اطراف حمله کنند و در عملکرد طبیعی رگ های خونی، اندام ها یا بافت ها اختلال ایجاد کنند.

علل سرطان بسیار زیاد است. اینها شامل سیگار کشیدن، پرتوها، ویروس ها، چاقی قابل توجه، تماس با مواد شیمیایی سرطان زا به نام سرطان زا، عدم تعادل هورمونی در بدن، ژنتیک و التهاب مزمن است.

تشخیص هموروئید و سرطان مقعد

پزشک میتواند بواسیر را با معاینه دیداری یا دیجیتالی تشخیص دهد. پزشک شما ناحیه آسیب دیده را بررسی می کند و تشخیص می دهد که آیا هموروئید دارید یا به بیماری دیگری دچار هستید.

در مورد هموروئید داخلی، پزشک ممکن است یک انگشت را داخل مقعد وارد کند تا رشد هر نوع زائده غیر طبیعی را احساس کند. در صورتی که بیمار احساس درد یا سوزش داشته باشد، روغن کاری می تواند این کار را بی خطر کند.

تشخیص سرطان تنها با بررسی سلول های بافت های مشکوک امکان پذیر است. پزشک شما باید قطعه کوچکی از بافت را برش دهد و برای بررسی به آزمایشگاه بفرستد، جایی که دانشمندان ساختار سلولی را زیر میکروسکوپ بررسی خواهند کرد.

برداشتن بافت برای تشخیص سرطان به دلیل استفاده از عوامل بی حس کننده مانند لیدوکائین معمولاً یک فرآیند بدون درد است.


یکشنبه 18 تیر 1402 - 14:19
وب کاربر ارسال پیام نقل قول تشکر
saraghk44 آفلاین


ارسال‌ها : 203
عضويت : 25 /1 /1403
پاسخ : 1 RE ارتباط بواسیر با سرطان مقعد چیست؟ :

در ایران، دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت بهداشت جایگاه بسیار مهمی در آموزش و پرورش کادرهای پزشکی دارند. این دانشگاه‌ها با ارائه برنامه‌های آموزشی متناسب با استانداردهای بین‌المللی و نیازهای کشور، به دانشجویان فرصتی مناسب برای یادگیری و توسعه مهارت‌های پزشکی فراهم می‌کنند. از آنجا که این دانشگاه‌ها مورد تأیید وزارت بهداشت هستند، دانشجویان مطمئن می‌توانند از کیفیت آموزشی بالا و تجربه‌ی عملی در بخش‌های مختلف پزشکی بهره‌مند شوند. به علاوه، فارغ‌التحصیلان این دانشگاه‌ها پس از فارغ‌التحصیلی به راحتی می‌توانند در امتحانات و مسابقات کارشناسی ارشد و دکتری ورودی مراکز مختلف آزمون ورودی پزشکی شرکت کرده و با موفقیت به ادامه‌ی تحصیلات پزشکی در سطح پیشرفته دست پیدا کنند.


سه شنبه 29 خرداد 1403 - 09:34
ارسال پیام نقل قول تشکر

تمامي حقوق محفوظ است . طراح قالبــــ : روزیکســــ