فیبر خوراکی یک نوع کربوهیدرات پیچیده است که در برخی از مواد غذایی مانند میوه ها، سبزیجات، غلات و حبوبات وجود دارد. این نوع فیبر از دو نوع محلول و غیرمحلول تشکیل شده است که هر کدام فواید مختلفی برای بدن دارند.
به گزارش بورس نیوز، فیبر محلول که در آب حل می شود، می تواند به کاهش سطح گلوکز و همچنین به کاهش کلسترول خون کمک کند. غذاهای دارای فیبر محلول عبارتند از بلغور جو دوسر، دانه چیا، آجیل، لوبیا، عدس، سیب و زغال اخته.
فیبر چیست؟
فیبر نوعی کربوهیدرات است که بدن قادر به هضم آن نیست. اگرچه اکثر کربوهیدرات ها به مولکول های قندی به نام گلوکز تجزیه می شوند،
فیبر نمی تواند به مولکول های قند تجزیه شده و در عوض هضم نشده از بدن عبور می کند. فیبر به تنظیم استفاده از قندها در بدن کمک کرده و به کنترل گرسنگی و قند خون نیز کمک می کند.
کودکان و بزرگسالان برای سلامتی سیستم گوارش خود به حداقل ۲۵ تا ۳۵ گرم فیبر در روز نیاز دارند، اما اکثر مردم در کشور ما تنها حدود ۱۵ گرم فیبر در روز دریافت میکنند. منابع عالی غلات کامل، میوهها و سبزیجات کامل، حبوبات و آجیل هستند.
خواص فیبر برای بدن چیست؟
فیبر خوراکی به عنوان یک قسمت از غذاهای ما مصرف می شود و در جهت بهبود عملکرد دستگاه گوارش و حفظ سلامت بدن مفید است. برخی از فواید فیبر خوراکی عبارتند از:
حفظ سلامت دستگاه گوارش: فیبر خوراکی به عنوان یک نوع الیاف غذایی، باعث افزایش حجم محتوای روده میشود که باعث حرکت بهتر مواد غذایی در دستگاه گوارش و جلوگیری از یبوست، انواع بیماریهای مقعدی مانند شقاق (یا شقاق کودکان)، بواسیر و سرطان روده کمک میکند.
کاهش خطر بیماریهای قلبی: مصرف فیبر خوراکی میتواند باعث کاهش سطح کلسترول بد (LDL) در خون شود که این موضوع میتواند خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد.
کنترل قند خون: فیبر خوراکی میتواند به کنترل سطح قند خون کمک کرده و باعث جلوگیری از بروز دیابت و کاهش نیاز به انسولین در بیماران دیابتی شود.
حفظ وزن سالم: مصرف فیبر خوراکی میتواند باعث حس سیری و اشباع طولانی مدت در بدن شود که میتواند به کاهش وزن و حفظ وزن سالم کمک کند.
تقویت سیستم ایمنی: فیبر خوراکی به عنوان یک نوع پروبیوتیک، باعث رشد باکتریهای مفید در روده میشود که میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.