🍀مجله طب اسلامی🍀
📚 لیست آخرین مطالب ثبت شده در انجمن طب اسلامی-شماره 60
توصیه ها وتمهیدات لازم در فصل بهار-1
نوشته طبیب و پژوهشگر طب سنتی محمد حسین معارفی
محقق و استاد انجمن های مجموعه طب اسلامی
💥 فصل بهار، فصل فعال شدن آلرژیها و بیماریها با نگاهی به طب سنتی چه کنیم :
💥توصیه ها وروایات طبی در فصل بهار:
یکی از توصیههای مهم امام رضا (ع) حجامت در فصل بهاراست.چون در این فصل خون به هیجان در میآید. لذا از قصد و حجامت در این فصل استفاده کنید.
امام رضا علیه السلام میفرماید: در ماه دوم بهار گوشت و چربی کم بخورید و بیشتر از غذاهای با طبع سرد استفاده کنید، آب زیاد بنوشید و صبحها استحمام کنید و با نشاط به تلاش مشغول شوید.
امام علی (علیه السلام ) :خدایا رحمت خود را با ابر پرباران و بهار پر آب و گیاهان خوش منظر شاداب بر ما نازل فرما، بارانی درشت قطره بر ما فرو فرست که مردگان را زنده و آنچه از دست ما رفته به ما بازگرداند. ( نهج البلاغه خطبه 115)
- در حدیثی امام صادق(ع) به مواهب عظیم طبیعت پرداختهاند که از آن جمله این حدیث است که میفرمایند: شادابی در ده چیز است: پیادهروی، (اسب) سواری، آب تنی (شنا)، و نگاه کردن به سبزه و غیره.
💥 ضرورت انجام حجامت در فصل بهار
(بهار شناسی و مزاج آن با فرهنگ غنی طب سنتی چیست؟) :
مزاج بهارگرم و تر و طبیعتی مانند خلط دم ( گرم و تر )دارد+ این فصل موافق با تمام سنین است و بویژه برای پیران و صاحبان مزاج سرد و خشک ( سوداوی ها )+ دراین فصل بیماریهایی همچون دگرگون شدن خون (اختلاف الدم)، خونریزی بینی، ترک برداشتن رگها، پیدایش بزاق خونآلود، سرفه، نمایان میشود+ بدن انسان در فصل زمستان به دلیل تحرک کم و همچنین خوردن غذاهای گرم و مقوی، از مواد زیادی انباشته می شود که با شروع فصل بهار و گرما باید این مواد تجمع یافته از بدن خارج شود+ بهار فصل تولید خون از بلغم ( یعنی سرد و تر ) بوده که این خون بلغمی به سوی اندامهای ضعیف مانند کشالههای ران و زیر پوست و اطراف بدن جاری میشوند و نتیجتا\" امراضی مانند دملها ، ورمهای چرکی ، جوشها ، خارش ، جرب و ورمهای حلق میگردند و اگر وارد مغز شود و به بطنهای مغزی برسند، موجب بروز صرع و سکتهها میگردند و اگر به غشاهای مغزی وارد شوند موجب بروز وسواس سوداوی میشوند، و اگر این خون بلغمی به بینی بریزند موجب زکام، گرفتگی صدا، سرفه و.... همچنین ریزش این مواد به مفاصل باعث ورمهای چرکی مفصلی و درد مفاصل میگردد وبنابراین برای دفع بلغم و دفع رسوبات سودا در بدن ضرورت انجام حجامت ، بادکش و فصد شکل میگیرد و این روش درمانی خلط های مورد بحث را تعدیل و اصلاح می نمایند .
💥 بیماریهای فصل بهار ودرمان آن ها :
با توجه به شروع فصل بهار بسیاری از بیماری ها در انسان آشکار می شود. در ادامه به درمان شایع ترین آن ها پرداخته می شود:
در بهار به علت غلبه و هیجان خون، خواب زیاد می شود و برای تعدیل آن باید از استفراغات مناسب شامل حجامت ، بادکش و فصد استفاده شود.
دراین فصل بیماریهایی مانند آماسها و التهابها (التهاب حلق و گلو و بیماریهای دستگاه تنفسی) دملها و جوشها و درد مفاصل بیشتر دیده میشود و کودکان که تا 15 سالگی در سن گرم و تر قرار دارند نیز بیشتر دچار بیماری میشوند.
بوقوع پیوستن بیماریهایی مانند خونریزی بینی به علت غلبه خون + تشدید بیماری روانی در افراد سودا مزاج به علت بیدار شدن اخلاط سوداوی در درون بدن + پیدایش ورم ها در اندامها + پیدایش دمل های چرکین + پیدایش زخم ها + پیدایش دیفتری + ترک برداشتن در رگ ها + پیدایش خلط خونی در دهان + سرفه های آلرژی دار + سکته ها و فلجی اندام + درد مفاصل + بیماری های سر و گردن مشهود است .
دمنوش ضد گلو درد و خارش آن :
دمنوشی مرکب از 10گرم از گل بنفشه و شکرتیغال تمیز را در 2 لیوان آب جوش ریخته و روی حرارت ملایم بجوشانید تا یک لیوان آن باقی بمان و سپس دمنوش باقیمانده را صاف کرده و شب پیش از خواب و یا سه بار در فواصل گوناگون میل شود.
عطسه و راهکارش :
روغن های بنفشه و بادام شیرین اصل را تا روزی 2بار، یک قطره از روغن بنفشه را درون حفرههای بینی خود بچکانند و نیز از خوردن ادویهجات، غذاهای سرخکردنی، شکلات، و قهوه در فصل بهار پرهیز کنید. و یا نوشیدن عرقهای گیاهی بهویژه عرقهایی که از گیاهان بهاره مثل شاه تره، کاسنی و خرفه تهیه میشود، و هم چنین رژیم غذایی ساده ( انواع آش جات در زیر ذکر میشود ) بهمدت 3 روز از ابتلا به آلرژیها و حساسیتهای فصل بهار پیشگیری میکند. مثلا\" بهمدت 3 روز تنها از ماءالشعیری که بهصورت سنتی و بدون استفاده از موادشیمیایی و نگهدارنده تهیه شده، استفاده شود و نباید از ماده غذایی دیگری استفاده کنند. پس از اتمام این رژیم غذایی 3 روزه نیز بیمار باید از سبزیهای پخته شده، بدون ادویه و کم حجم بهعنوان غذا استفاده کند.در پیشگیری از ابتلا به حساسیتها و آلرژیهای فصلی توصیه شده است .
اوریون، سرخجه، سرخک، آبله مرغان و سرماخوردگی :
اوریون، سرخجه، سرخک، آبله مرغان و سرماخوردگی رایجترین بیماریهایی هستند که با فرا رسیدن فصل بهار در میان بزرگسالان و کودکان دیده میشود. این اتفاق به این دلیل بروز میکند که با گرم شدن هوا، حصار برودتی بدن شکسته شده و زمینه فعالیت عوامل بیماریزا فراهم میشود.
مصرف میوه و سبزیجات :
مصرف میوه و سبزیجات نشسته نیز در طول سفر از جمله عوامل بیماریزا محسوب میشود
تسکین خارش پوست با گیاه سبزی خرفه ( سبزی فاطمه س ) :
گیاه خرفه یکی دیگر از سبزیهای فصل بهار است که خواص بسیار زیادی دارد. از جمله خواص این گیاه دارویی به اثرات تصفیه کنندگی خون از فضولات و مواد زائد بهویژه مواد صفراوی زائد میتوان اشاره کرد.
📚 برای مشاهده آخرین مطالب انجمن و ارسال سوال جدید به لینک زیر مراجعه فرمائید
💻 www.forum.eslamteb.com/catgory/18
°•°•°•°•°•°•°•°•°
🍀مجله طب اسلامی 🍀
📚 سایت اطلاع رسانی طب اسلامی:
💻 www.eslamteb.com
🔹عضویت در لیست انتشار🔹 با ارسال کلمه\"سلامت\" به همراه مشخصات
(نام و نام خانوادگی٬ سن٬ رشته تحصیلی و شهر) از طریق واتس آپ به
09357154680
💻 ✅❓🌺 📚 🌷📖