علت دقیق آکانتوز نیگریکانس مشخص نیست، با این حال عمدتاً این بیماری به دلیل مقاومت به انسولین، چاقی، دیابت یا اختلالات متابولیک رخ می دهد. در ادامه به بررسی دقیقه علل این بیماری می پردازیم:
مقاومت به انسولین : شایع ترین علت وقوع آکانتوز نیگری ماسک مقاومت به انسولین می باشد. انسولین هورمونی است که از پانکراس ترشح می شود و به پردازش قند بدن کمک می کند. اکثر افرادی که به آکانتوز نیگریکانس مبتلا هستند نسبت به انسولین مقاومت نشان می دهند و همین امر منجر به دیابت نوع دو می شود. مقاومت به انسولین با سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز مرتبط است و ممکن است این بیماری نیز عاملی در ایجاد آکانتوز نیگریکانس باشد.
ژنتیک : ممکن است در بدو تولد یا در دوران کودکی این بیماری بروز پیدا کند. این وضعیت می تواند تا زمان بلوغ پیشرفت یا پسرفت کند. این نوع از آکانتوس نیگریکانس بسیار نادر است.
چاقی : یکی دیگر از علت های شایع در وقوع این بیماری چاقی و اضافه وزن است. اگر آکانتوز نیگریکانس به دلیل چاقی رخ داده باشد درمان چاقی میتواند در درمان آن موثر باشد.
مصرف داروهای خاص: ثابت شده است که مصرف گروهی از داروها می تواند باعث به وجود آمدن آکانتوز نیگریکانس شود. این داروها عبارتند از : نیاسین، قرص های ضد بارداری، اسید نیکوتین، گلوکوکورتیکوئیدهای سیستمیک، دی اتیل استیل بسترول، استروژن، مهارکننده های پروتئاز، انسولین تزریقی، داروهای مرتبط با هورمون های رشد، داروهای تیروئید، برخی از مکمل های بدنسازی و کورتیکواستروئیدها.
اختلال غدد درون ریز: این علت برای بروز آکانتوز نیگریکانس کمتر شایع است و بیشتر در افرادی که اضافه وزن دارند رخ می دهد.
ناهنجاری آکانتوتیک آکرال: این نوع از آکانتوس نیگریکانس در افرادی که پوست تیره دارند شایع است. ناهنجاری آکانتوتیک آکرال فقط در قسمت های خاصی از بدن از جمله زانو، آرنج، سطوح پشتی پا و بند انگشت رخ می دهد .
سرطان : به ندرت ممكن است آکانتوس نیگریکانس به دلیل وجود سرطان رخ دهد. سرطان هایی که ممکن است منتهی به این بیماری شوند سرطان لنفوم، روده بزرگ، کبد و به ویژه سرطان معده هستند.
https://bichashk.com/blog/%d8%a2%da%a9%d8%a7%d9%86%d8%aa%d9%88%d8%b2-%d9%86%db%8c%da%af%d8%b1%db%8c%da%a9%d8%a7%d9%86%d8%b3/