تبخال تناسلی چیست؟
تبخال تناسلی یک عفونت مقاربتی مسری است که عامل آن ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) بوده و باعث ایجاد تاول (یا زخم) دردناک در اندام تناسلی می شود. تبخال تناسلی ممکن است در فرج، واژن، دهانه رحم، آلت تناسلی، بیضه ها، مقعد، دهان، رکتوم و ناحیه کشاله ران ظاهر شود.
درمان تبخال تناسلی
در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که رفع تبخال تناسلی در سه دقیقه صرفا یک تبلیغ بوده و ممکن نمی باشد، زیرا به طور کلی درمان قطعی تبخال تناسلی وجود ندارد و روش های موجود به کاهش علائم و مدیریت بهتر این بیماری کمک می کنند. در ادامه به بررسی روش های موجود می پردازیم.
درمان تبخال تناسلی ونک لیزر
درمان خانگی تبخال تناسلی
اگر علائم شیوع خفیف باشند ممکن است بتوان با استفاده از روشهای خانگی به کاهش این علائم کمک کرد و نیاز به استفاده از داروها نباشد. برخی از روش های درمان موجود برای تبخال تناسلی عبارتند از:
- یک کیسه یخ را در یک پارچه تمیز پیچیده و آن را روی لباس زیر بمالید.
- از لباس زیر های کاملا نخی استفاده کرده و از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید.
- در یک حمام گرم بنشینید.
- لباس های گشاد بپوشید.
- پس از تماس با هر زخم تبخال تناسلی دست های خود را بشویید.
داروی تبخال تناسلی
پزشک ممکن است برای بهبود تبخال های تناسلی استفاده از داروها را توصیه کند. مصرف داروهای تبخال تناسلی می تواند شدت علائم، تعداد عود تبخال و خطر سرایت آن را به دیگران کاهش دهد. همچنین منجر به بهبود سریع تر زخم های تبخال تناسلی می شود. برخی از داروهای مورد استفاده برای تبخال تناسلی شامل:
-
آنتی بیوتیک برای درمان تبخال تناسلی: آنتی بیوتیک هایی که برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد شامل آسیکلوویر 400 یا 200، فامسیکلوویر 250 و والاسیکلوویر 1 گرم می باشند.
-
پماد برای تبخال تناسلی: پماد آسیکلوویر رایج ترین پمادی است که برای درمان تبخال تناسلی مورد استفاده قرار می گیرد.
-
قرص تبخال تناسلی: برای تبخال تناسلی می تواند از قرص های بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد. همچنین قرص های قرص آسیکلوویر و قرص ویرابکس ۵۰۰ میلی گرم نیز برای کاهش علائم تبخال تناسلی استفاده می شوند.
جلوگیری از عود تبخال تناسلی
درمان سرکوب کننده، دفعات عود تبخال تناسلی را 70 تا 80 درصد در میان بیمارانی که عود مکرر دارند کاهش می دهد. ایمنی و اثربخشی طولانی مدت در بین بیمارانی که روزانه آسیکلوویر، والاسیکلوویر و فامسیکلوویر دریافت میکنند، اثبات شده است. برای جلوگیری از عود مجدد تبخال تناسلی مصرف داروهای زیر توصیه می شود:
- آسیکلوویر 400 میلی گرم خوراکی 2 بار در روز
- والاسیکلوویر 500 میلی گرم خوراکی یک بار در روز
- والاسیکلوویر 1 گرم خوراکی یک بار در روز
- فامسیکلوویر 250 میلی گرم خوراکی 2 بار در روز
قبل از مصرف هر یک از داروهای زیر باید با یک پزشک متخصص مشورت شود.