آشنایی با بواسیر
در بررسی بیماری هموروئید اولین سوالی که هر فرد می پرسد این است که بواسیر چیست. در پاسخ به این سوال باید گفت که هموروئید یا بواسیر، سیاهرگ های متورمی هستند که در داخل راست روده (بواسیر داخلی) یا اطراف مقعد (بواسیر خارجی) ظاهر می شوند. هموروئید با علائم آزاردهنده ای همراه است، برخی از این علائم عبارتند از:
- خونریزی مقعدی که در طول اجابت مزاج یا بعد از آن رخ می دهد.
- سوزش یا درد در ناحیه مقعد.
- ناراحتی و درد در حین اجابت مزاج.
- حرکات روده دردناک.
- خارش مداوم در ناحیه مقعد.
- ترشحات مخاطی.
- قرمزی و تورم در اطراف ناحیه مقعد.
- احساس تخلیه نشدن کامل روده ها.
باید به این نکته توجه داشت که ممکن است همیشه بواسیر با همه این علائم همراه نباشد و نشانه های هموروئید در هر فرد می تواند متفاوت باشد. معمولا اولین نشانه هموروئید خارجی ظاهر شدن توده ها در اطراف مقعد است که در صورت لمس می توان آنها را احساس کرد، اما در هموروئید داخلی توده های بواسیر با لمس حس نمی شوند زیرا در درون راست روده قرار دارند. گاهی بواسیر داخلی دچار افتادگی می شود و از مقعد بیرون می زند. در این موارد می توان بواسیر داخلی را مشاهده کرد و گاهی می توان با فشار دادن آن را به درون مقعد بازگرداند.
علت بواسیر در دختران مجرد
عوامل متعددی می توانند بر ایجاد هموروئید در دختران مجرد تاثیرگذار باشند. برخی از این علل ناشی از سایر بیماری های زمینه می باشند و برخی بر اثر سبک زندگی فرد ایجاد می شوند. در ادامه به بررسی علل بروز هموروئید در دختران مجرد می پردازیم.
یبوست
یکی از بیماری های زمینه ای که نقش موثری در ایجاد بواسیر دختران مجرد دارد یبوست است. در اغلب موارد افرادی که به هموروئید مبتلا می شوند در ابتدا یبوست داشته اند. یبوست ممکن است باعث شود فرد برای دفع مدفوع سفت و سخت در دستشویی زور بزند و این زور زدن باعث افزایش فشار روی سیاهرگ های راست روده و مقعد می شود که در نهایت منجر به متورم شدن این وریدها و ایجاد بواسیر می شود.
اسهال مزمن یا همان اسهال طولانی مدت نیز یکی دیگر از بیماری های زمینه ای است که می تواند در نهایت منجر به ایجاد بواسیر شود. اسهال مزمن منجر به اجابت مزاج مکرر به همراه مدفوع شل می شود، این امر باعث تحریک و التهاب پوست اطراف مقعد شده و می تواند منجر به تورم مقعد شود. همچنین تمیز کردن مکرر مقعد به علت اسهال مزمن می تواند باعث اصطکاک اضافی در این ناحیه شود و بواسیر را تشدید کرده یا منجر به ایجاد توده های هموروئید جدید شود.
چاقی و اضافه وزن
چاقی یا داشتن اضافه وزن خطر ابتلا به بواسیر را در دختران مجرد افزایش می دهد. وزن زیاد باعث می شود که فشار بیشتری بر سیاهرگهای قسمت تحتانی رکتوم و مقعد وارد شده و در نتیجه منجر به ایجاد تورم در اطراف مقعد و تشکل بواسیر می شود. همچنین فشار اضافی ناشی از چاقی می تواند حرکات روده را سخت تر کرده و باعث شود که برای اجابت مزاج به زور زدن بیشتر نیاز باشد و در نتیجه هموروئید را تشدید کند.
کم تحرکی
عدم تحرک و داشتن سبک زندگی کم تحرک نقش اساسی در ایجاد بواسیر دارد. زمانی که فرد در طول روز تحرک کمی دارد گردش خون در ناحیه رکتوم ضعیف می شود و در مقابل فشار در قسمت تحتانی بدن افزایش پیدا می کند. این افزایش فشار می تواند منجر به تورم وریدهای مقعد و راست روده شده و در نتیجه این تورم، هموروئید ایجاد شود. علاوه بر این، بی تحرکی می تواند بر حرکات منظم روده تاثیر گذاشته و آن را دشوار کند و در نتیجه این امر منجر به یبوست و زور زدن در حین اجابت مزاج شود که خطر ابتلا به هموروئید را افزایش می دهد.
نشستن طولانی مدت در توالت
در اغلب موارد علت نشستن طولانی مدت در توالت مشکل در دفع مدفوع است. زمانی که فرد برای مدت زیادی در حالت نشسته در دستشویی می ماند فشار روی وریدهای راست روده و مقعد افزایش پیدا می کند که یکی از عوامل اصلی در ایجاد بواسیر است. همچنین فشار ناشی از نشستن طولانی مدت در دستشویی می تواند باعث تجمع خون در ناحیه تحتانی رکتوم شده و منجر به تورم مقعد و ایجاد بواسیر شود.
ورزش های سنگین و بلند کردن اجسام سنگین
به طور کلی ورزش می تواند به حرکات منظم روده، بهبود گردش خون و کاهش فشار روی وریدهای مقعد کمک کرده و از این طریق از ایجاد بواسیر جلوگیری کند. همچنین فعالیت بدنی منظم، مانند پیاده روی یا دوچرخه سواری، به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می کند و از یبوست که می تواند منجر به هموروئید شود، جلوگیری می کند. اما انجام تمرین های ورزشی شدید و فعالیت های فیزیکی شدید به ویژه بلند کردن اجسام سنگین می تواند خطر ابتلا به بواسیر را افزایش دهد. زمانی که یک وزنه یا جسم سنگین را بلند می کنید فشار روی ناحیه مقعد افزایش پیدا می کند و این امر منجر به ایجاد بواسیر می شود.
بیماری کرون
بیماری کرون، یک بیماری التهابی روده است که می تواند خطر ابتلا به هموروئید را افزایش دهد. یکی از علائم رایج این بیماری اسهال مزمن است که می تواند پوست اطراف مقعد را تحریک و ملتهب کند و منجر به هموروئید شود. همچنین در اغلب موارد بیماری کرون منجر به حرکات مکرر روده و زور زدن می شود که می تواند بر وریدهای رکتوم فشار وارد کند و منجر به ایجاد بواسیر شود.
علت بواسیر دختران مجرد https://danoma.ir